Muziek leren ? Ook dat kan ...!
(pagina 1)
naar pagina 2/3verder

Ongeveer 30 jaar geleden begon men in te zien dat de toekomst van de muziekvereniging zonder een jeugdwerking niet gewaarborgd was en werd een muziekschool opgestart.
De start gebeurde blijkbaar onder een goed gesternte want deze eerste lichting bracht onmiddellijk enkele (toen) jonge muzikanten voort waarvan er op dit ogenblik nog steeds 5 in het orkest spelen.

In de loop der jaren leverde de muziekschool regelmatig nieuwe muzikanten (jonge en minder jonge) aan de Sinte-Pharaïldisfanfare waardoor we het aantal spelende leden zagen toenemen tot het huidige aantal van 50 muzikanten.

Praktische Informatie:

Wie kan inschrijven ?

Elk kind vanaf het tweede leerjaar van de lagere school. Heeft U oudere broers of zussen, ouders of andere familieleden die de muziek voelen kriebelen: iedereen is welkom.

Hoe kan men inschrijven ?

Het muziekonderricht verloopt parallel met het normale schooljaar. Een nieuw lesjaar wordt eind augustus aangekondigd met een folder in alle brievenbussen van Steenokkerzeel en meer uitgebreide informatie in de plaatselijke lagere scholen.

Het eerste weekeinde van september houden we dan open deur in de gemeenteschool. Bij een hapje en een drankje staan alle bespeelde instrumenten in de fanfare uitgestald en de leraars geven graag wat meer praktische uitleg omtrent de leermethode.

Inschrijven in de muziekschool is echter niet beperkt tot de periode rond het begin van het schooljaar. Op eender welk tijdstip, wanneer U dit leest, is inschrijven mogelijk. Naargelang de leeftijd en muziekervaring van de kandidaat kan naar een gepaste oplossing gezocht worden. Neem hiervoor contact op met de bestuursleden die onderaan deze pagina vermeld staan.

Wanneer en waar wordt muziekonderricht gegeven ?

Elke woensdagnamiddag en vooravond, op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag in de gebouwen van de gemeenteschool te Steenokkerzeel.

Hoe is onze muziekschool opgebouwd ?

Hier moet men altijd voor ogen houden dat alles kan maar niets hoeft. Hierdoor is een gepersonaliseerde aanpak mogelijk in overleg met de betrokken leraars.
In principe geldt volgende structuur aan een ritme van 1u. notenleer en 1u. instrument per week

Notenleer1ste jaar

2de jaar
3de jaar
4de jaar
5de jaar
Instrumenten
Koperblazers Houtblazers Slagwerk/
percussie
1ste jaar


2de jaar
3de jaar
4de jaar
  • Koperblazers : (trompet-bugel-hoorn-tuba-bariton-bas-cornet-trombone)
  • Houtblazers : (klarinet - saxofoon-dwarsfluit)
verder Naar het orkest gaat men in principe na het 4de jaar notenleer wat overeenstemt met een 3de jaar instrument. Na 4 jaar maakt men dus deel uit van het orkest.

Wie zijn de Leraars ?

naar pagina 2/3verder

[Locatie] - [Geschiedenis] - [Patroonheilige] - [Bestuur] - [Het Orkest] - [Activiteiten]
[Muziekschool] - [Fotoalbum] - [Gastenboek] - [Links] - [Startpagina]


Koninklijke Fanfare Ste.-Pharaïldis
Webdesign by highgate'57